Pratite nas na Facebooku

Početna » » Nataša Crnjac u finalu američkog Masterchefa

Nataša Crnjac u finalu američkog Masterchefa


Prvo je jelo napravila sa 15 godina a sve o kuhanju naučila od oca koji joj je najveći životni uzor kaže Nataša Crnjac. U američku verziju popularnog kulinarskog showa "MasterChef" prijavila se u travnju, dok je prije toga kuhala samo kod kuće i pisala svoj kulinarski blog pod imenom Frisky Mama.
Nataša je oduševila škotskog šefa Gordona Ramsaya spajanjem nespojivih namirnica.
Obiteljsko naslijeđe najviše je utjecalo na njezin til kuhanja. 


Rodila se u Južnoafričkoj Republici, a u Ameriku je došla kad joj je bilo devet godina. Voli spajati sve te kulture u kuhinji, valjda je zato i dogurala do finala - kaže Nataša. 
"Ljubav zbilja ide kroz želudac, a ja volim biti domaćica, dobra majka i supruga. Obitelj mi je rijetko na okupu zbog muževa posla pa ne idemo u restorane, nego uživamo u toplini doma i mojim specijalitetima" - izjavila je Nataša.
Za nagradu od 250.000 dolara borit će se protiv Talijana Lucea Manfea.

Luda je za domaćom pizzom, a šparoge kombinira sa svime     

Nataša Crnjac ne podnosi američku južnjačku kuhinju jer joj je preteška, luda je za azijskim specijalitetima, a otac Hrvat kod kuće suši pršut i radi domaći kulen.
- Roditelji su je naučili da se hrana ne baca. Nikad nije bila izbirljiva i nema namirnice koju ne voli. "Nema mi većeg gušta od kuhanja od ostataka koje većina ljudi baca" - otkriva kuharica amaterka. U egzotičnu kuhinju se zaljubila kad je sa suprugom bila na romantičnom odmoru u Tajlandu. Oduševili su je jaki začini koje je često koristila i u “MasterChefu”.

Mjesto u TV showu osigurali su joj domaći tortellini s ovčjim sirom u umaku od šafrana i zapečene rajčice. Šef Gordon Ramsay je u jednoj od emisija rekao kako ju je odmah izabrao za favoritkinju jer ga podsjeća na njega.

Neustrašiva je,  borbena i oštra na jeziku. Ne čudi me što su je protivnici prozvali najvećom zlicom showa jer se ne boji konkurencije, a njima to ulijeva strah u kosti - kaže Ramsay.
Osim što će, ako pobijedi, vjerojatno otvoriti restoran na plaži u San Diegu, Nataša dio nagrade namjerava potrošiti i na putovanja. Željela bi, kaže, otići u Japan i Maroko te se usavršiti kod njihovih šefova kuhinja. Našoj Nataši želimo puno sreće u pobjedi Masterchefu!

izvor : 24sata