Pratite nas na Facebooku

Početna » » Tibetanska gljiva i pravilno upotrebljavanje

Tibetanska gljiva i pravilno upotrebljavanje

U redu, manje-više danas su svi čuli za slavnu tibetansku gljivu, no kako ju prepoznati i kako znati da nije riječ tek o običnom kefiru kojega nam podmeću pod drugim imenom? Ukoliko je prava, ova gljiva koja se konzumira diljem svijeta, zaista liječi gotovo sve bolesti, a kako ju pravilno upotrebljavati pročitajte u nastavku našega članka.

SVE ŠTO JE BITNO ZNATI

Tibetanska je gljiva isključivo potpuno bijele boje (pogledaj sliku!), razmnožava se sama i nikada ju se ne smije dodirivati metalnim predmetima ili rukama. Također, uvijek mora biti u mlijeku, nikako na zraku u otvorenoj posudi jer se tada suši i gubi svoja svojstva.

LJEKOVITOST TIBETANSKE GLJIVE

Tibetanska gljiva regulira izmjenu tvari u vašem organizmu, liječi bolesti krvnih žila i srca te gušteraču, jetru i slezenu. Liječi želudac, crijeva te djeluje na nestanak čireva i nastanak novih, regulira krvni tlak, liječi upale u organizmu, bolesti bubrega te pospješuje rad mokraćnih puteva. Ono možda i najvažnije jest da zaustavlja razvoj raka, o čemu svjedoče mnogobrojna svjedočanstva i primjeri. Također, liječi žuč i čisti žučne puteve, dvanaesterac te rastvara žučne kamence. Za anksiozne i depresivne dobra je riječ da tibetanska gljiva nadomještava pomanjkanje energije te smanjuje stres, a sadrži sve vitamine potrebne za život čovjeka te normalno funkcioniranje organizma.

GDJE NABAVITI TIBETANSKU GLJIVU?

Tibetansku gljivu moguće je nabaviti od prijatelja. Dakle, kada se gljiva dovoljno razmnoži da se može podijeliti, nemojte ju bacati nego ju dajte svom prijatelju. Osim što ćete učiniti dobro djelo, pomogavši ljudima oko sebe, proširit ćete i vijest o blagodatima ovoga čuda prirode.

PRIPREMA:

Dvije velike plastične žlice pune gljive stavite u plastičnu posudu te prelijte s 2,5dcl mlijeka. (Mlijeko nije potrebno prokuhavati, upotrebljavati obično mlijeko kupljeno u plastičnoj boci ili tetrapaku). Zapamtite! Gljiva ne smije doći u doticaj s metalom i rukama, jer kao što je već rečeno, gubi svoja ljekovita svojstva! Ukoliko je gljiva došla u doticaj s metalom, ona će s vremenom pocrnjetim, jednako i ako ju ostavite na suhom 24 sata, tj. ako ju ne zalijete mlijekom.

Ukiseljeno mlijeko, kojega će gljiva stvoriti sama u posudi u koju ste ju sipali, pijte svaki dan u isto vrijeme – ujutro ili navečer. Nakon konzumiranja, gljivu isperite pod mlazom vode, ulijte ju nazad u opranu pripremljenu posudu te sipajte nazad novo mlijeko. Sutradan u isto vrijeme ponovite postupak!
Ukoliko ste zaboravili popiti mlijeko te se isto previše ukiselilo, isto istresite u slivnik te pripremiti novo mlijeko i popijte sutradan u isto vrijeme. Pazite da ne popijete dio gljive, važno je procijediti ukiseljeno mlijeko u plastičnom ili drvenom cjedilu.

SAVJET

Gljivu držite na normalnoj sobnoj temperaturi, ne na suncu i ne u hladnjaku. Nakon otprilike dva tjedna gljiva će se sama od sebe povećati. Polovicu gljive otkinite i dajte poznanicima. Neka svatko sazna za ovaj izvanredni narodni lijek!

KOLIKO DUGO PITI ?

Kefir tibetanske gljive smije se konzumirati dvadeset dana zaredom, samo jedanput dnevno. Nakon toga slijedi stanka od deset dana. Tijekom tih deset dana, gljivu treba održavati u čistom mlijeku, u postupku kao što je gore opisano, s iznimkom da nećete piti kefir.