Dukanova dijeta je zasigurno najpoznatija i najraširenija u svijetu, razlog tome je što Dukanova dijeta garantira dijetu bez gladovanja i svatko ju može provoditi ukoliko se pridržava Dukanovih smjernica.
U naš inbox smo dobili nekoliko upita za Dukan recepte, pa smo se odlučili objaviti nama tri jednostavna ali zanimljiva recepta.
MUFFINI OD ZOBENIH PAHULJICA |
Sastojci
- 1 jaje
- 1 žličica zaslađivača
- 3 žlice zobenih pahuljica
- 1 žličica praška za pecivo
- 2-3 žlice mlijeka ili jogurta
Priprema:
Izmješajte sve sastojke zajedno sve dok ne postanu kompaktna masa. Masu ulijte u modlu za pečenje muffina (ili male čašice za pečenje). Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pecite otprilike 15 minuta.
PURETINA S PORILUKOM I SIROM |
Sastojci:
- file purećih prsa
- 2 velika poriluka
- pola kobasice za kuhanje
- 1 luk
- par dekagrama laganog tvrdog sira
- začinsko bilje (origano, češnjak, bosiljak)
Priprema:
Obložite lim za pečenje aluminijskom folijom, pospite je začinima. Stavite izrezane komade purećih prsa na foliju i pospite ih začinima s gornje strane. Poriluk izrežite na male komadiće i stavite ga preko mesa. Presavinite foliju tako da pokrije sve sastojke, izbušite nekoliko rupica čačkalicom.
Stavite lim za pečenje u pećnicu i pecite 30 minuta na 180 stupnjeva. U međuvremenu nasjeckajte luk i kobasicu i lagano ih dinstajte na tavici. Nakon 30 minuta izvadite lim iz pećnice, otvorite foliju i stavite dinstani luk i kobasicu preko puretine i poriluka.
Vratite lim u pećnicu i pecite otvorene folije još dvadesetak minuta. Nakon toga, naribajte sir preko svega i zapecite.
Stavite lim za pečenje u pećnicu i pecite 30 minuta na 180 stupnjeva. U međuvremenu nasjeckajte luk i kobasicu i lagano ih dinstajte na tavici. Nakon 30 minuta izvadite lim iz pećnice, otvorite foliju i stavite dinstani luk i kobasicu preko puretine i poriluka.
Vratite lim u pećnicu i pecite otvorene folije još dvadesetak minuta. Nakon toga, naribajte sir preko svega i zapecite.
RAŽNJIĆI OD TELETINE |
Sastojci:
- 400 g teletine
- 50 ml umaka od soje
- 2 žličice senfa
- 1 žličica jabučnog octa
- timijan, lovorov list
- 50 ml svježeg soka od limuna
- žličica biljnog ulja
Priprema:
Meso narežite na srednje velike kocke, izmiješajte s ostalim sastojcima i ostavite nekoliko sati u frižideru. Izvadite van, nataknite na 4 štapića za ražnjiće i pecite po želji. Tijekom faze izmjene možete dodati i paradajz, gljive, paprike i luk.