Da bi pileća prsa bez kostiju imala najbolji okus i bila sočna, preporučujem metodu grilanja. Kožu uklonite tek nakon kuhanja.
Sastojci:
- 740 g pilećih prsa bez kostiju
- 2 žličice svježeg limunova soka
- morska sol i papar po želji
- 2 režnja češnjaka, nasjeckati
- 3 žlice djevičanskog maslinova ulja
- 2 žličice svježeg limunova soka
- Morska sol, papar po želji
- Po želji: preljevu dodajte ružmarin, kadulju i senf
- Zagrijte gornji grijač u pećnici na visoku temperaturu i u nju stavite tavu od nehrđajućeg čelika (i drška treba biti od nehrđajućeg čelika) ili posudu od lijevanog željeza na 15 cm udaljenosti od izvora topline.
- Dok se zagrijava, isperite piletinu, obrišite je i začinite limunovim sokom, solju i paprom.
- Pileća prsa s kožom okrenutom prema gore stavite u vruću posudu. nije ih potrebno okretati jer se istodobno kuhaju s obje strane. Ovisno o veličini, trebala bi biti kuhana 7 minuta. Prije posluživanja uklonite kožu. Ona je ostavljena da zadrži vlagu tijekom pečenja. Prsa su gotova kada su sočna, a tekućina još bistra kada ih se probode. Temperatura u sredini mesa treba dosegnuti 74 stupnja.
- Začinite preljevom od češnjaka, limunova soka, ekstra djevičanskog maslinova ulja te solju i paprom po želji. Za izdašniji okus, preljevu dodajte ružmarin, kadulju i senf.
RECEPT ZA 2 OSOBE
10 SJAJNIH PRIJEDLOGA POSLUŽIVANJA PILETINE:
|