Pratite nas na Facebooku

Početna » » Kratko grilana piletina za 7 minuta

Kratko grilana piletina za 7 minuta

grilana piletine

Da bi pileća prsa bez kostiju imala najbolji okus i bila sočna, preporučujem metodu grilanja. Kožu uklonite tek nakon kuhanja.

Sastojci: 
  • 740 g pilećih prsa bez kostiju
  • 2 žličice svježeg limunova soka
  • morska sol i papar po želji
Preljev:
  • 2 režnja češnjaka, nasjeckati
  • 3 žlice djevičanskog maslinova ulja
  • 2 žličice svježeg limunova soka
  • Morska sol, papar po želji
  • Po želji: preljevu dodajte ružmarin, kadulju i senf
    Priprema:
    1. Zagrijte gornji grijač u pećnici na visoku temperaturu i u nju stavite tavu od nehrđajućeg čelika (i drška treba biti od nehrđajućeg čelika) ili posudu od lijevanog željeza na 15 cm udaljenosti od izvora topline.
    2. Dok se zagrijava, isperite piletinu, obrišite je i začinite limunovim sokom, solju i paprom.
    3. Pileća prsa s kožom okrenutom prema gore stavite u vruću posudu. nije ih potrebno okretati jer se istodobno kuhaju s obje strane. Ovisno o veličini, trebala bi biti kuhana 7 minuta. Prije posluživanja uklonite kožu. Ona je ostavljena da zadrži vlagu tijekom pečenja. Prsa su gotova kada su sočna, a tekućina još bistra kada ih se probode. Temperatura u sredini mesa treba dosegnuti 74 stupnja.
    4. Začinite preljevom od češnjaka, limunova soka, ekstra djevičanskog maslinova ulja te solju i paprom po želji. Za izdašniji okus, preljevu dodajte ružmarin, kadulju i senf.

    RECEPT ZA 2 OSOBE

    10 SJAJNIH PRIJEDLOGA POSLUŽIVANJA PILETINE:

    • Postoji bezbroj mogućnosti za začine koje možete koristiti s piletinom. Začine dodajte preljevu. Prekrijte kuhanu piletinu "zdravo pirjanu" lukom, crvenom paprikom i majčinom dušicom.
    • Prije pečenja prekrijte piletinu bez kože senfom ili senfom s medom.
    • Povrh kuhanih pilećih prsa stavite šalšu i avokado narezan na kockice.
    • Receptu za preljev dodajte kapare.
    • Kratko grilana pileća prsa prekrivena preljevom od začinskog bilja na miješanoj zelenoj salati odličan su ručak.
    • Dodajte komadiće piletine bez kostiju i kože pirjanom povrću za zdravi dodatak bjelančevina.
    • Povrh kuhanih pilećih prsa stavite pesto.
    • Curry pileća salata: Kratko grilanu piletinu za samo 7 minuta narežite na kockice. Pomiješajte s narezanim suhim marelicama, nasjeckanim bademima, limunovim sokom, ekstra djevičanskim maslinovim uljem, curry prahom, te morskom solju i kajenskim paprom po želji.
    • Pileća salata: Pomiješajte kuhane komade piletine, kukuruz u zrnu, mahune, komadiće svježeg bosiljka i Mediteranski preljev. Protresite zajedno i poslužite na listovima zelene salate.
    SAVJET ZA KUHANJE: Kod prsa bez kostiju temperatura u unutrašnjosti trebala bi biti 74 stupnjeva, a kod cijelog pileta 82 stupnjeva.