Čak ako pirjanje nije način na koji biste inače pripravili kupus, preporučujemo vam da probate. Zdravo pirjanje kupusa je zabavno, a mislimo da će vas dodatni okus vrlo ugodno iznenaditi. Jednostavan mediteranski preljev pojačat će izdašan slatki okus.
Sastojci:
- 1 glavica crvenog kupusa
- 5 žlica pilećeg ili povrtnog temeljca s niskim udjelom natrija
- 3 žlice maslinova ulja
- 1 žlica limunova soka
- 1 srednje velik režanj češnjaka
- morska sol i papar po želji
- Kupus narežite na četvrtine, pa na rezance širine 6-7 mm i ostavite da odstoji.
- Protisnite ili nasjeckajte češnjak i ostavite ga da odstoji barem 5 minuta.
- Poprskajte ga 1 žlicom limunova soka prije pripremanja, da ne poplavi
- U tavi od nehrđajućega čelika, na vatri srednje jakosti zagrijte 5 žlica temeljca. Kada zakipi, dodajte mu kupus i poklopite. Želite li da bude al dente, nemojte ga kuhati dalje od 5 minuta.
- Prebacite ga u zdjelu. Kupus će biti ukusniji ako ga s ostalim sastojcima izmiješate dok je još vruć. (Mediteranski preljev nije potrebno pripremati zasebno.) Istraživanja pokazuju kako se karotenoidi, koji se nalaze u hrani, najbolje absorbiraju kad se konzumiraju s uljima
- Po želji: Okus ćešnjaka ublažit ćete ako ga dodate 2 minute prije kraja pirjanja
RECEPT ZA 2 OSOBE
3 SJAJNA PRIJEDLOGA POSLUŽIVANJA KUPUSA:
|