Ananas s đumbirom za samo 5 minuta
Đumbir daje ananasu poseban okus, a zajedno tvore odličan desert.
Sastojci:
- ½ srednje velikog ananasa
- 1 žličica samljevenog đumbira
Priprema:
- Narežite ananas na komade željene veličine.
- U posudi izmiješajte ananas s mljevenim đumbirom i stavite u hladnjak na pola sata.
SAVJET: Najbolje je salatu pojesti kroz sat vremena od pripreme.
RECEPT ZA 2 OSOBE
7 BRZIH IDEJA ZA POSLUŽIVANJE ANANASA:
- Dodajte ananas svom omiljenom napitku.
- Voćna salata s ananasom: Kombinirajte ananas s drugim tropskim voćem poput papaje, kivija i manga.
- Umak od ananasa (chutney): Izmiješajte 1 srednje velik ananas narezan na kockice, 2 žlice grožđica, 1 srednje velik samljeveni luk, 1 žlicu usitnjene metvice i malo crvene paprike. Poslužite uz meso i ribu.
- Šalša od ananasa: Izmiješajte 1 srednje velik ananas narezan na kockice i 1 srednje usitnjeni ljuti feferon kojem ste odrstranili sjemenke. Dodajte sok od 1 limete i malo kuhinjske soli za bolji okus. Ova šalša jednostavna je za pripremu i odlično se slaže s ribom poput iverka (list) tunja ili lososa.
- Ražnjići od ananasa: Na štapić redajte komade ananasa, škampe ili piletinu, papriku. Lagano začinite tamarijem (sojinim umakom) i stavite na roštilj.
- Salata od ananasa i škampa: Izmiješajte 1 srednje velik ananas narezan na kockice s ½ kg kuhanih škampi, 1 žlicom usitnjena đumbira i 3 žlice maslinova ulja. Začinite kuhinjskom soli i crnim paprom te poslužite ovu mirisnu salatu sa škampima na podlozi od zelene salate.
- Salata od ananasa i piletine: Izmiješajte 1 srednje velik ananas narezan na kockice, 1 malu usitnjenu lukovicu komorača, 2 žlice nasjeckanih indijskih oraščića i 1 šalicu kuhane piletine narezane na kockice. Dodajte omiljeni umak za salatu na bazi octa, ulja i začina.
|